Fie că îți dorești un adăpost într-o zi friguroasă de iarnă sau o garnitură delicioasă la o masă de vară în aer liber, porumbul congelat este mereu o opțiune gustată de toată lumea. Iată cum să-l fierbi perfect pentru a obține un gust bogat și o textură delicioasă:

Pasul 1: Pregătirea Porumbului

 1. Alege porumbul potrivit: Porumbul congelat poate fi achiziționat din magazin sau pregătit acasă. Dacă alegi să-l cumperi, caută pachete care să fie sigilate corespunzător și să nu aibă semne de îngheț excesiv sau de degradare.
 2. Dezgheață porumbul (opțional): Dacă porumbul este congelat, poți să-l lasi să se dezghețe la temperatura camerei sau să-l pui în frigider pentru a se dezgheța lent peste noapte.

Pasul 2: Fierberea Porumbului

 1. Alege metoda de gătire: Porumbul congelat poate fi fiert în apă, gătit la abur sau chiar preparat la cuptor, în funcție de preferințele tale și de cea mai comodă metodă de gătire pentru tine.
 2. Fierberea în apă: Adaugă apă într-o oală mare și aduce-o la fierbere. Dacă dorești, poți să adaugi puțin zahăr și sare în apa pentru a-i îmbunătăți gustul. După ce apa dă în clocot, adaugă porumbul și lasă-l să fiarbă timp de aproximativ 5-7 minute sau până când este gata.
 3. Gătirea la abur: Dacă preferi să-l gătești la abur, adaugă apă în partea de jos a unui vas cu abur și așează porumbul în partea de sus. Acoperă vasul și lasă porumbul să se gătească timp de aproximativ 5-7 minute sau până când este gata.
 4. Gătirea la cuptor (opțional): Dacă preferi, porumbul poate fi gătit și la cuptor. Așază-l pe o tavă de copt și coace-l la 200°C timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când este fraged și ușor auriu.

Pasul 3: Servirea Porumbului

 1. Răcește și condimentează (opțional): După ce porumbul este gătit, poți să-l răcești puțin sub jetul de apă rece sau să-l lași să se odihnească câteva minute înainte de a-l servi. Poți să-l condimentezi cu unt, sare, piper sau alte condimente preferate.
 2. Servirea: Porumbul fierbinte și proaspăt gătit poate fi servit ca atare sau alături de alte preparate preferate, cum ar fi friptură, salate sau alte legume gătite.

Idei de Servire:

 • Adaugă puțină smântână și pătrunjel tocat deasupra porumbului pentru un plus de savoare și prospețime.
 • Poți să-l transformi într-o garnitură gustoasă pentru friptură sau pentru alte preparate principale.
 • Porumbul fiert este o alegere excelentă pentru masa de sărbătoare sau pentru petreceri în aer liber, fiind apreciat de toată lumea.

Indiferent de metoda de gătire aleasă, porumbul congelat poate fi pregătit rapid și ușor pentru a aduce o notă delicioasă la orice masă. Savurează-l alături de cei dragi și bucură-te de gustul său dulce și bogat!

Subiect #Întrebări